Ehdokkaat

Suvi-Jaana Aho, varhaiskasvatuksen opettaja

Viiden pojan äiti ja kahden lapsenlapsen mumma.

Omien lasten kautta reilu tuntuma nuorten ja pikkulapsiperheiden arkeen.

Varhaiskasvatuksen opettaja, jota lapset opettavat jatkuvasti kysymään, kyseenalaistamaan ja yhdessä etsimään tietoa. 

Palkittu projektioppimisen puolestapuhuja ja tekijä. 

Ammattiyhdistysaktiivi: OAJ:n paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja, 

OAJ Keski-Suomen varhaiskasvatusjaoksen jäsen ja paikallistason yhdysopettaja. Lakisääteinen lapsen edun ensisijaisuus ohjaa ponnisteluja laadukkaamman opetuksen ja varhaiskasvatuksen puolesta.

Elinikäinen opiskelija - osaaminen rakentuu tutkitun tiedon varaan niin työssä kuin luottamustehtävissä.

 

Luottamushenkilö

Muuramen kunnanvaltuutettu 

Elinvoiman ja kestävän kasvun lautakunnan jäsen

Muuramen Lämmön hallituksen jäsen

Muuramen seurakunnan kirkkovaltuuston jäsen 

 

Mottona yhteisten asioiden hoidossa: 

nähdä lähelle - katsoa kauas ! 

 

 

 

Janne Andersin, Toimitusjohtaja, Yrittäjä

Olen muuttanut perheeni kanssa Jyväskylästä Muurameen vuonna 2006 hyvin tyypillisestä syystä eli ”tontin perässä”.

Perheeseen kuuluu itseäni fiksummat vaimo ja kaksi pian pesästä lentävää tytärtä. Meillä on myös minua jonkin verran hölmömpi norwichinterrieri. Olemme olleet erittäin onnellisia muuramelaisia ja arvostan suuresti lastemme saamia päiväkoti-, koulu ja lukiopalveluja sekä paikallista omaa terveydenhoitoa. 

Minulla on ollut jo yhdeksän vuoden ajan suuri ilo toimia luottamushenkilönä Muuramen kunnan menestyksen ja sen asukkaiden hyvinvoinnin eteen. Kunnallispolitiikkaan lähdin aikoinaan Muuramen hyvien palveluiden turvaamisen puolesta, kun ilmassa oli kuntien pakkoliitosuhkaa. Perustavin motiivi olla ehdokkaana edelleen on halu edistää pitkäjänteisesti Muuramen elinvoimaa ja sitä kautta palvelujen tuottamisen edellytyksiä kaikille ikäryhmille. 

Olen toiminut 33 vuotta yrittäjänä useilla liiketoiminta-aloilla. Minulla on kauppatieteellinen ja terveydenhoitoalan koulutus. Tällä hetkellä päätyöni on johtaa kiertotalousalalla toimivaa, lähes 100 työntekijän konsernia. Olen jäsenenä usean osakeyhtiön ja säätiön hallituksessa.

Omaan mielestäni hyvin monipuolisen osaamisen ja näkemyksen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. 

Koulutuksia: kauppatieteen kandidaatti, fysioterapeutti, hiihdonopettaja, res. yliluutnantti

Nykyiset luottamustoimet: kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen

 

 

 

Pirkko Hammarén, Opetusneuvos, pedagoginen rehtori

Olen opetusneuvos Pirkko Hammarén os. Peltonen, syntynyt ja kasvanut yrittäjäperheen lapsena Hartolassa. Kinkomaalla olen asunut perheineni vuodesta 1982 lähtien. Olen Muuramen Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaana keväällä 2021.

Luonteeltani olen ”topakka, napakka ja ripakka”, päämäärätietoinen, erilaisuutta kunnioittava, yhteistyökykyinen sillanrakentaja, laaja-alaisesti opetustoimea tunteva osaaja ja kehittäjä sekä äiti ja mummi. Harrastan laulua, naurua, monipuolista liikuntaa, mökkeilyä, kulttuuria ja avantouintia.

Tärkeäksi linkiksi Muuramen kuntatyöskentelyyn koen luottamustoimet Muuramen seurakunnassa: olen kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston, rovastikuntaneuvoston sekä Muuramen uutta seurakuntakotia suunnittelevan rakennustoimikunnan jäsen. Työskentely opetushallituksen ja kirkkohallituksen työryhmissä on tullut erittäin tutuksi. Lisäksi toimin Jyväskylän kriisikeskus Mobilen ja Keski-Suomen henkisen maanpuolustusyhdistyksen hallituksessa. 

Minulle tärkeitä teemoja Muuramen kuntavaaliehdokkaana keväällä 2021 ovat:

- Itsenäinen Muurame ja yhteistyö yli puoluerajojen Muurame-hengessä

- Muuramelaisuus/kinkomaalaisuus on hieno asia

- Koko kylä kasvattaa - kylän yhteisöllisyys 

- Kinkomaalle toimintaa vauvasta vaariin (esim. kylätalo, jossa eri ikäiset voisivat kokoontua toisiaan tapaamaan, harrastamaan, pelailemaan, luovasti lorvailemaan)

- Yrittäjämyönteisyyden ja yrittäjyyskasvatuksen lisääminen, nuorten työelämätaitojen ja työllisyyden parantaminen

- Liikkuva Muurame -henkeä ja seurojen tärkeää roolia ei saa unohtaa päätöksiä tehdessä

- Matalalla kynnyksellä ja oikea-aikaisesti tarjottavat sosiaali-, terveys-, hoiva- ja hyvinvointipalvelut (esim. erityisen tuen tarpeessa olevat perheet, lapset, kriisityö, vanhukset, vammaiset, mielenterveyskuntoutujat, omaishoitajat jne) - kuntalaisten hyvinvointi on ”terveen” Muuramen kunnan perusta

- Riittävät varhaiskasvatuksen ja erityispäivähoidon henkilö- ja ohjausresurssit

- Erityisopetuksen kehittämistyön jatkaminen, pienryhmä- ja läksytukitoiminta, syrjäytymisen ja koulukiusaamisen ehkäiseminen, kannustavan ja myönteisen oppimisilmapiirin luominen

- Psykologi- ja kuraattoritoiminta sekä matalan kynnyksen opiskelijahuoltopalvelut omaan kouluun

- Kulttuuristrategia toiminnaksi

- Kaunis luonto ja Päijänne kehittämishankkeeksi koko Muuramessa.

 

 

 

Sari Kaiho, Yrittäjä

Huolehditaan lypsylehmistä!

Olen positiivinen, innovatiivinen, yrittäjähenkinen ongelmanratkaisija ja uutena ehdokkaana Muuramessa tulossa antamaan panokseni kunnan päätöksenteossa.
Valtuustotyö on tuttua kuuden vuoden ajalta Jyväskylän maalaiskunnan valtuustossa ja sosiaalilautakunnassa.

Olen onnellinen jokaisesta päivästä. Minulle tärkeitä asioita terveyden lisäksi ovat ihmissuhteet. Puoliso, lapset, sukulaiset ja ystävät luovat ympärilleni tukiverkon, johon on hyvä nojata. Neljä poikaani asuvat jo omillaan, mutta ovat aina osa elämääni. Heidän rinnallaan näen nuorten elämän iloineen ja haasteineen.

Olen 53v elänyt yrittäjähenkisesti kunnioittaen luontoa ja eläimiä.Vapaa-aika kuluu pihan hoidossa, kävelylenkeillä luonnossa ja muuten kuntoillen. Lukeminen, opiskelu, palapelit ja ystävien tapaaminen tuovat myös sisältöä elämääni.

Arvostan ja kunnioitan muita ihmisiä. Pidän kaikkia ihmisiä tasa-arvoisina ja yhtä luontevasti voin jutella ministerin tai asunnottoman kanssa. Puhuminen suurellekin joukolle on tuttua. Iloisuuden myötä juttelen paljon, mutta osaan myös kuunnella ja kuulla. Saan hyvän mielen auttamalla muita ja osaan ottaa myös apua vastaan.

Muuramessa valtuutettuna miettisin innovatiivisia keinoja, miten pidetään talous tasapainossa. Tehtäisiin budjetti hyvässä yhteishengessä kuntalaisia kuunnellen ja toimien niin että kuullaan, reagoidaan ja ketään jätetä.
Tärkeää olisi huolehtia tulevaisuudesta eli nuorista, joista tulee päättäjiä. Miten nuoret näkevät ja kokevat Muuramen. Onko täällä kuunneltu, kuultu ja annettu tarvittavaa tukea? Onko täällä hyvät harrastusmahdollisuudet? Onko liikkuminen helppoa kävellen, pyörällä, bussilla? Onko tämä paikka, missä he haluavat kasvattaa omat lapsensa.

Me kaikki ikäännymme päivä päivältä ja edessämme on lisääntyvä vanhusten joukko.
Miten haluamme itseämme kohdeltavan ikä-ihmisenä?
Voisimme luoda Muuramen kasvun mahdollistaneelle ikäpolvelle mukavan ympäristön lisäämällä heille palveluasuntoja ja palveluita. Kaikilla olisi oikeus asua halutessaan kotona tai toimintakykynsä mukaisessa ympäristössä.

Viimeisenä ja tärkeinpänä asiana Huolehdittaisiin hyvin lypsylehmistä eli yrittäjista, jotka tuovat tulot kuntaan. Luotaisiin jatkossakin Muurameen hyvät laitumet, jotka kutsuisivat uusia yrittäjiä kuntaan ja toisivat lisää tuloja lakisääteisten, tarpeellisten ja toivottujen palveluiden järjestämiseksi.

 

 

 

 

 

Jaakko Kaistinen, Valmennuspäällikkö

Paljasjalkainen ja kevättalvella paluun synnyinseudulle Velkapohjaan tehnyt muuramelainen. 36 vuotta.

Perheeseen kuuluu puoliso Katriina, kohta vuoden ikäinen poikamme Alpo sekä ihmisen paras ystävä Neva-koira, joka on rodultaan saksanseisoja. Peruskoulun ja lukion olen käynyt Muuramessa. Meidän perheellemme on tärkeää, että poikamme saa kasvaa tutussa ja turvallisessa ympäristössä, jossa on koko maakunnan ja koko maan paras kasvatusverkosto. Siksi me asumme Muuramessa ja siksi haluan olla kehittämässä Muuramea entistäkin vetovoimaisemmaksi kunnaksi.

Minulle tärkeitä arvoja on perhe, vapaus, terveys ja ystävyyssuhteet. Terveyttä ja ystävyyssuhteita olen vaalinut urheiluharrastamisen kautta. Minulle liikunta ja urheilu on rehellisesti sanottuna jossei koko elämä niin iso osa sitä. Olen pelannut eri joukkuelajeja mutta eniten aikaani olen saanut kulumaan salibandyn parissa. Tilastoja löytyy aina pääsarjatasolta asti, sekä mitaleita niin junioreiden kuin aikuisten pääsarjastakin. Tärkeimmäksi olen kuitenkin kokenut useamman vuosikymmenen pituiset ystävyyssuhteet, jotka jatkuvat ja toivon etteivät koskaan pääty.

Olen kouluttautunut liikuntaan ja vapaa-aikaan. Suoritin liikuntaneuvojan ja valmentajan ammattitukinnon minulle hyvinkin tutussa ympäristössä Vierumäellä.

Nyt kun pelit on osaltani pelattu, jossei seniorisarjojen pelejä lasketa, olen fokusoitunut valmentamiseen. Valmentamisessa on pohjimmiltaan kyse ihmisten auttamisesta. Urheilussa toimiminen on tasapainoilua mukavuusalueen ja epämukavuusalueen rajamaastossa. Vuorovaikutustaitoinen vastuuvalmentaja osaa tuoda pelaajista ja joukkueista sekä muista valmennustiimin jäsenistä parhaan esiin, joka auttaa urheilijaa kokeilemaan omia rajoja. Tähän pyrin myös luottamustehtävissäni -> osataan olla rohkeita kun siihen on tarvis mutta tehdään asiat yhdessä!

 

 

 

Jani Kylmälahti, Tuotepäällikkö, muotoilija

45-vuotias saunojen tuotepäällikkö Harvialta Muuramesta. Perheeseen kuuluu vaimo ja pojat 10v ja 5v.

Kaksi edellistä valtuustokautta olen toiminut eri lautakunnissa ja useissa luottamustehtävissä, välillä tuuraten myös valtuuston kokouksissa. Jokainen toimi on opettanut paljon ja ollut mielekäs. Tietoisuus Muuramen kunnan asioista tekee toiminnasta mielenkiintoista. Lisäksi toimin lasten ja nuorten ohjaajana eri lajeissa, tällä hetkellä jalkapallossa ja salibandyssa, omien poikieni lajeissa. Erityisesti lapset, lapsiperheet ja nuoret ovat lähellä sydäntäni ja lähtökohta paremmalle tulevaisuudelle. Jos voimme luoda lapsille ja nuorille muistorikkaat ja hyvät olosuhteet elämiseen Muuramessa, niin koulussa, vapaa-ajalla kuin harrastuksissa, on hyvät mahdollisuudet sille, että he aikuistuttuaan valitsevat Muuramen kotipaikakseen.

Toisinaan kuulen kysyttävän, miten jaksan ja ehdin olla niin monessa mukana. Totta puhuen näin on ollut lähes aina. Niin nuoresta, kun muistan, on äitini aina sanonut: ”Autetaan me nyt kun voidaan, ehkä joskus mekin tarvitaan apua.” Ja näin on sitten aina tehty, menty, autettu ja osallistuttu. Jotenkin se on sitten jäänyt osaksi minua. Nykyisin omat lapset ja arki harrastuksineen toki rajoittavat osallistumista. Pointti on siinä, että antaa vähän itsestään yhteisön hyväksi. Ei se tarkoita kokonaan omistautumista ja kaikesta ”omasta” luopumista. Muurame ja politiikka yleisesti tarvitsevat toimijansa. Ennen kaikkea tarvitaan mielipide, ja sille perusteet ja tietysti vähän intohimoa myös.

Jokainen on asiantuntija alallaan ja demokratiassa jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Yhteispeliä tarvitaan kuitenkin joka käänteessä. Usein valtuutetuista ja luottamushenkilöistä kuulee puhuttavan päättäjinä, mutta mielestäni kaikki kuntalaiset ovat päättäjiä ja me luottamushenkilöt heidän edustajiaan. Lupaan jatkossakin edustaa äänestäjiäni ja toimia oikeudenmukaisen, menestyvän ja turvallisen Muuramen puolesta.

Elinvoiman ja kestävän kasvun lautakunnan jäsen

Jyväsriihi ry:n hallituksen jäsen

Muuramen Kokoomus ry, sihteeri

 

 

 

Harri Nieminen, Myyntijohtaja

Olen 60 vuotias, kuuden aikuisen lapsen isä ja yhden naisen aviomies Muuramen Kotirannasta. Kuuden lapsen kasvattamana isänä, haluan nuorten äänet kuuluviin. Yksi lapsistani on kehitysvammainen, ja siksi koen vammaisten ja myös vanhusten asiat läheisiksi, koska he tarvitsevat apuamme ja ihmisoikeuksiensa puolustajia. Äitini on 85 vuotias. 

Liikunta on keskeinen osa elämää, sitä se perheelleni ja itselleni. Yhdessä voimme ideoida, pohtia ja etsiä uusia tapoja liikuntamahdollisuuksien kehittämiseen Muuramessa. 

Työurani olen pääsääntöisesti tehnyt graafisella alalla yrittäjänä ja palkollisena. Kiteyttäen olen myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, erityinen osaamiseni on liiketoiminnan kehittäminen ja johtaminen. Jatkuva oppiminen on iso juttu, iästä riippumatta, opiskelen parhaillaan Palvelumuotoilua Itä-Suomen yliopistossa. Lyhyesti sanottuna palvelumuotoilu keskittyy asiakkaaseen, ja asiakkaan ymmärtämiseen. Tästä on kyse myös kunnassa. 

Kunnan työntekijät ovat meidän kuntalaisten asiakaspalvelijoita ja me olemme heidän asiakkaitaan. Joskus tuntuu ettei näin ole. Kunnanvaltuutetut hallituksessa ja valtuustossa vastaavat kuntalaisten puolesta, että tehdään oikeita asioita oikein. Tässäkin on parannettavaa, 

Yhteiskehittämisessä otetaan ne sidosryhmät mukaan keitä asiat koskevat, kysytään heiltä Palvelujen käyttäjät ovat omien asioidensa ammattilaisia. Yhteiskehittämisen lisäksi osallistaminen ei saisi jäädä tyhjäksi sanaksi, vaan ihmisten ajatuksista ja mielipiteistä pitää välittää ja palautetta kerätä lähes apinan raivolla tai ainakin herkeämättä. 

Olen järjestöaktiivi vammaisten asioissa niin valtakunnallisesti kuin maakunnallisesti. Teen hallitustyötä sotealan yhteisöissä. Oon mm. K-S:n kehitysvammaisten tukipiirin hallituksen puheenjohtaja. Ajelen motskarilla, mökkeilen, höntsään lätkää ja yritän liikkua enemmän. Rescue koiraa kanssa vaimoni Pia kanssa mietitään.

Jukka Pasanen, Asiakkuusspäällikkö, Käräjäoikeuden lautamies

Olen 52-vuotias kahden jo kotoa pois lentäneen aikuisen lapsen isä. Kotoisin olen niinkin kaukaa pohjoisesta, kuin Jyväskylästä saakka. Muuramelainen olen ollut vuodesta 1998, nykyinen sijainti Rihmaniemi.

Työurani olen tehnyt telekommunikaation parissa, nykyisin työskentelen asiakkuuspäällikkönä Suomen Erillisverkot Oy:ssä kriittisen viestinnän parissa.

Kesällä saatat nähdä minut useinkin Päijänteellä uistelemassa. Lenkillä kävellen, juosten tai maastopyörän selässä. Kuntosalilla huhkimassa. Moottoripyörän satulassa ajelemassa. Festivaalilla elävästä musiikista nauttien. Tai vaikkapa Torniojoella lohta soutamassa.

Talvella lumitöiden lisäksi ladulla suksimassa, kuntosalilla voimaillessa, jääkaukalossa ja sen laidalla.

Poliitiikassa haluan toimia maalaisjärjellä ja hyvässä yhteistyön hengessä. Haluan, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Monipuolinen urheilun/liikunnan tukeminen on erityisen lähellä sydäntäni.

Liikkuva Muurame-teemaa olisikin tärkeää painottaa tulevissa päätöksissä, Muurame tarvitsee entistä monipuolisempia liikuntapaikkoja. Esimerkkinä mainittakoon jääurheilu.

Luottamustoimista: Olen toiminut varavaltuutettuna, sekä eri lautakuntien varajäsenenä. Olen myös toiminut käräjäoikeuden lautamiehenä viimeiset 2 kautta eli n. 8 vuotta.

Haluan olla mukana tekemässä entistäkin parempaa Muuramea meille kaikille !

 

 

 

Tommi Pesonen, Kehittämisasiantuntija, tradenomi (Yamk.

Hei, olen 46-vuotias kehittämisasiantuntija Muuramen keskustasta. Perheeseen kuuluu puolison lisäksi 5- ja 8-vuotiaat tyttäret. Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi, YAMK, lisäksi löytyy myös LVI-tekniikan tutkinto. Kunnanvaltuutettuna edistän hyvinvointia muuramelaisille ja kunnan elinvoimaa. Lisäksi kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia tulee lisätä, esim. osallistuva budjetointi, avoin palautejärjestelmä ja säännöllinen vuoropuhelu kuntalaisten, viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden kesken. Liikenneturvallisuutta aion myös edistää, mm. turvallinen koulutie kaikille.

Olen työskennellyt eri tehtävissä kunnan teknisellä sektorilla 18 vuotta. Nykyisiin työtehtäviini kuuluu prosessien kehittäminen, varautuminen ja valmiusasiat sekä turvallisuusasiat. Olen aiemmin toiminut mm. toimielinten kokoussihteerinä 3 valtuustokautta, esim. kaupunkirakennelautakunnassa, rakennus- ja ympäristölautakunnassa ja kaupunkikuvatoimikunnassa, joten kunnallinen päätöksenteko on minulle hyvin tuttua. Harrastan hiihtämistä muuramenharjulla ja tykkään kävellä mm. muuramenjoen luontopolulla. Alivella käyn kuntosalilla. Kesällä veneilen pienellä moottoriveneellä ja tykkään pienimuotoisesta kalastamisesta.

Tulevaisuuden haaveena on, että Muuramessa on terveimmät asukkaat ja se on hieno asumisen sekä yrittämisen keskittymä. Rakennetaan sitä kestävästi ympäristöä tuhoamatta ja parannetaan liikenneyhteyksiä. Kaavoitus on avainasemassa, jotta elinvoimaan saadaan lisättyä. Muuramen alueita tulee kehittää tasapuolisesti.

Olen ehdolla ensimmäistä kertaa. Olen aiemmin asunut Muuramessa -90-luvun ja nyt vuodesta 2017 alkaen. Muurame tuntuu parhaalta paikalta asua. Lupaan toimia aktiivisesti muuramelaisten parhaaksi!

 

 

 

Taneli Puttonen, Katsastusyrittäjä

Maaseudulta kasvukeskukseen - palkkatyöstä yrittäjäksi #81.

Yrittäjyys ja yrityksen kasvattamisen mahdollistama työllistäminen, sekä luonnollisesti perhe, ovat tarjonneet näköalapaikan arvioida ja arvottaa elinvoimaiselle kunnalle keskeisiä elementtejä. Päätöksenteon ennakoitavuus ja hyvä kuntatalouden hoito rohkaisevat yrityksiä investoimaan ja luomaan työpaikkoja. Perheiden perus- ja koulupalvelut kasvattavat arvostusta ja synnyttävät positiivista muuttovoittoa. Nuorille turvalliset harrastus-, kokoontumis- ja liikuntamahdollisuudet, niin sisällä kuin ulkonakin, kaikkina vuodenaikoina. Yhdessä nämä vahvistavat kunnan elinvoimaisuutta ja taloudellista liikkumatilaa myös pidemmällä aikavälillä. Lisäksi ja erityisesti myös kevyenliikenteenväylät nopeasti kasvavista aluekeskuksista, kuten Kinkomaan alueelta lyhintä reittiä Muuramen keskustan koulu- ja harrastuskeskittymään. 

#81 Taneli Puttonen

Marja Raiskinmäki, Luokanopettaja, FM

Muutimme Muurameen vuonna 2004. Rakensimme oman kodin Tervamäkeen, mihin kotiuduimme nopeasti ja Muurameen olemme tykästyneet kovasti. Perheeseeni kuuluu mies ja kolme lasta. Vanhin näistä rakkaista on jo muualla opiskelemassa, keskimmäinen lapsi on Muuramen lukion abiturientti ja nuorin aloittaa syksyllä koulun. Näen elämänvaiheita monesta eri vinkkelistä ja mielenkiinnolla seuraan niitä.

Työni kautta kohtaan lapsia, nuoria ja heidän perheitään. Työni ja siellä kohtaamani lapset ovat minulle tärkeitä ja haluan kaikin mahdollisin tavoin edistää heidän parastaan.

Minusta on upeaa, että meillä on erittäin hyvät terveydenhuollon palvelut Muuramessa. Niiden säilyminen itsenäisessä Muuramessa on tärkeää. Ennaltaehkäisy ja terveyden edistäminen on helppoa Liikkuvassa Muuramessa. Liikun ja liikutan lapsia ja päivittäin näen, miten tärkeästä asiasta on kyse.

Edellisessä vaalitaistossa tapasin erään herttaisen eläkeläisrouvan, jonka kanssa keskustelimme vanhusten asioista. Sattuman oikusta johtuen hän oli aiemmin antanut minulle äänensä ja kysyi, olenko edelleen hänen luottamuksensa arvoinen. Lupasin sen hänelle ja koen edelleen olevani hänelle velkaa lupaukseni edestä huomioida myös vanhukset päätöksenteossa. Asia on tullut tutuksi ja tärkeäksi myös vanhempieni ikääntymisen vuoksi ja erityisesti 99-vuotiaan mummuni ansiosta.

Olen yrittäjäperheen vesa ja nähnyt/kokenut sen elinkeinon eri vaiheita, iloja ja haasteita. Kunnan on tuettava ja mahdollistettava yrittämistä, sillä se on keskeisin tae kunnan elinvoimalle.

Oma vaalimottoni on ‘KAIKILLA HYVÄ MUURAMESSA’. Kaksi valtuustokautta Muuramessa ovat opettaneet, että luottamustyössä ei voi toimita vain yhden asian puolesta. Tutun asian puolta on helppo pitää mutta se ei takaa yhdenvertaisesti hyvää meille kaikille. Luottamustoimessa on oltava kiinnostunut ‘vähän kaikesta’ ja on oltava valmis selvittämään asioita ellei jotain tiedä. 

 

Muuramen kunnallisvaltuutettu

Valtuuston 2. varapuheenjohtaja

Elinvoiman ja kestävän kasvun lautakunnan varajäsen

Gradian valtuutettu

 

 

 

Arto Rajala, Komisario, eläkeläinen

 

Poliittinen päätöksenteko Muuramessa?

Kysymysmerkin avulla avaan omia ajatuksiani yhteisten asioiden hoitamisessa Muuramen hyväksi.

Olen vuodesta 2001 lähtien ollut mukana Muuramen kunnallispolitiikassa kunnanvaltuutetun ominaisuudessa. Aikaan sisältyy kuntamme eri luottamustoimia siten, että viimeiset kahdeksan vuotta olen ollut kunnanvaltuutetun lisäksi myös kunnanhallituksen jäsen. Minulla on myös muita kuin kunnallisia luottamustehtäviä.

Olen siirtynyt eläkkeelle komisarion virasta vuonna 2018. Sitä ennen ehdin toimia poliisiorganisaation eri johtotehtävissä yhteensä 42 vuotta. On siten täysin ymmärrettävää, että päätöksentekooni vaikuttaa saamani poliisin koulutus ja kokemus. On toimittava asiallisesti ja puolueettomasti sekä yhdenvertaista kohtelua ja sovinnollisuutta edistäen. On kunnioitettava perusoikeuksia ja päätöksiä tehtäessä valittava vaihtoehdoista se, joka parhaiten edistää edellä mainittujen arvojen toteutumista. 

Tämän ohjenuoran mukaisesti minun on ollut helppo olla päättämässä kuntamme asioita. Minulla on aina ollut oma mielipiteeni; en ole äänestänyt ”tyhjää” eikä mielipidettäni ole ollut ohjaamassa joku yläpuolelta tuleva poliittinen ohjaus. 

Mielipiteeni on, että kun kunnallisessa päätöksenteossa on tehty demokraattinen päätös, niin pulinat pois ja eteenpäin kohti uusia ”haasteita”. Näin Muuramessa on pääsääntöisesti toimittu ja tulokset puhukoon puolestaan. Näin tulee olla myös jatkossa.

Lopuksi haluan kiittää niitä Muuramen kunnan virkamiehiä, jotka jo vuosien ajan ovat tuoneet päätöksentekoa varten hyvin valmisteltuja esityksiä kaiken kiireen keskellä. Heidän kanssaan on ollut helppo toimia. Toki viimeaikaiset tapahtumat henkilövaihdoksineen ovat kuormittaneet heitä kohtuuttomasti ja mahdollisesti tuleva SOTE-uudistus maakuntahallintoineen tulee antamaan lisää haasteita. Tästä eteenpäin ja aika kultaa muistot.

Mottoni olkoon: Vakaalla taloudenhoidolla turvaamme hyvän palvelutason säilymisen kaikille ikäryhmille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jari Raulo, Yrittäjä, eläkeläinen

Kolmen aikuisen lapsen isä 73v Verkkoniemestä

Palvelin YK:n rauhanturvaajana Kyproksella, nykyisin kriisinhallinta veteraani

(Nobelin rauhanristi 1988) jatkan toimintaani rauhanturvaaja järjestössä.

Ammattiyhdistysaktiivina olen toiminut K-S:n Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset järjestön puheenjohtajana sekä hallituksen jäsenenä usean vuoden ajan.

Perustin oman yrityksen 1986 jossa toimin markkinointi ja koulutus tehtävissä.

 

Jäätyäni yritystoiminnasta eläkkeelle alkoi toimintani erilaisissa 

hyväntekeväisyys tehtävissä.

Olen ollut useita vuosia tukemassa K-S:n keskussairaalan lastenosastoa

hankkimalla esim. askartelu- ja piirutusvälineitä, sekä muita lapsille

sopivia leluja.

Toimin myös Muuramen Liosn Clubissa aktiivisena jäsenenä.

Olen ollut toteuttamassa turvaa kuolutieni korttikampanjaa Muuramessa

muutaman vuoden ajan.

Vuodenvaihteessa toteuttamassa Muurame 100- kynttilä projektia.

Toimin myös vertaistukihenkilönä niin syöpäpotilaille kuin rauhanturvaajille.

Luottamustoimet: Muuramen seurakunnan kirkkovaltuuston varajäsenenä ja ProPäijänne ry:n yhdistyksen toiminnantarkastajana.

Harrastuksiini kuuluvat niin lenkkeily kauniilla Muuramen harjulla kuin vaellukset Lapin jylhillä ja luonnonkauniilla tuntureilla.

Kotioloissa intohimoinen harrastukseni on kokkailu. Olen osallistunut Rotisseurs harrastajakokkien SM-kilpailun finaaliin.

Haluan olla tekemässä hyvää kaikille Muuramen kuntalaisille, hyvässä

yhteishengessä muiden kanssa.

 

 

 

Jorma Turunen, Everstiluutnantti evp Verkkoniemestä hei,

Olen 77 v everstiluutnantti evp, kaksi aikuista lasta ja kolme lastenlasta, siirryin reserviin puolustusvoimista 1993.

Vuodesta 1994 alkaen työskentelin siviilipuolen tietojärjestelmäturvallisuuteen liittyvien asioiden kimpussa, ensin lääninhallituksessa ja viimeksi huoltovarmuuskeskuksen alaisena,  mistä tehtävästä jäin eläkkeelle täytettyäni 68 v, vuonna 2011.

Muuramen lukiossa järjestin vuodesta 1999 alkaen vuosittain lukion turvakurssin ja kolmen vuoden välein koko lukion metsäretken, tästä tehtävästä luovuin 2017, kurssit jatkuvat, kunhan korona hellittää.

Veteraanityössä olen Jyväskylän Sotaveteraanien hallituksessa Muuramen edustajana ja olen mukana myös Muuramen Sotaveteraanikerhon toiminnassa. Olen mukana myös Lions-organisaatiossa.

Politiikassa olen ollut mukana Muuramessa vuodesta 1999 alkaen valtuuston varajäsenenä ja useammassa lautakunnassa vaalikausittain, tällä hetkellä hyvinvointi- ja palvelujen lautakunnassa jäsenenä.

Pidän liikkumalla kuntoani yllä, polkupyöräily on ympärivuotinen harrastukseni, muutoin liikun paljon luonnossa mm sienestäen, marjastaen ja myös metsästäen.

Minulle tärkeitä asioita ovat nuorista huolehtiminen, vanhustyö, korkeatasoiset sote-palvelut ja kunnan itsenäisenä säilyminen.

 

 

 

 

Ville Väyrynen, Gastrokirurgi

 

Rovaniemeltä lähtöisin oleva kahden lapsen isä, kunnanvaltuutettu ja Kokoomuksen varakanseánedustaja. 

Olen asunut Muuramessa vuodesta 2006 ja olen nyt kolmatta kertaa ehdolla. Toimin puheenjohtajan Muuramen Hyvinvointi-liikelaitoksen johtokunnassa sekä jäsenenä Kokoomuksen Keski-Suomen piirihallituksessa.

Saatoin alulleen yli 17 000 nimeä viikossa keränneen kansalaisadressin keskisuomalaisen syöpäkirurgian puolesta.

Laaja verkostoituminen terveydenhuollon saralla helpottaa koko alueellisen terveydenhuoltokokonaisuuden hallintaa. Haluan olla mukana valvomassa Muuramen etuja, kun todennäköisesti tulemme siirtymään alueelliseen sote-malliin.

Tämänhetkisistä ongelmista huolimatta uskon vahvaan ja elinvoimaiseen Muurameen myös jatkossa. Yrittäjäystävällinen maineemme on erinomainen käyntikortti ja sitä pitää vaalia myös jatkossa. Yritystoiminta ja työllisyys takaavat elinvoimaisuutemme myös tulevina vuosina Meidän tulee ensi tienata ja sitten vasta kuluttaa.

Yhteistyöllä tulevaisuuteen.