Muurame ja luonto (Sari Kaiho)

Ville Väyrynen
2.6.2021


Minulle luonto on tärkeä ja se on Muuramessa lähellä. Suuri osa mukavista paikoista on  kävelymatkan päässä. Päijänne näkyy, kun kiipeää katolle ja Harjukin ihan vieressä. Luontopolulle kivenheitto ja piha vielä lähempänä :D

Luonnossa oleminen vähentää stressiä, siellä unohtaa arkiset huolet ja mieliala paranee hetkessä. Käy kokeilemassa vaikka kiertämällä luontopolku Muuramejoen maastossa. Tutkitusti verenpaine laskee ja sydämensyke tasoittuu. Liikkuminen tekee muutenkin hyvää ja kun saat ystävän mukaan niin sosiaalisuus on piste i:n päälle. Joskus on ihana kävellä yksin ja nauttia täysin rauhassa luonnonsta. Luonnossa liikkuminen on kaikille ilmaista ja sitä lääkärienkin pitäisi suositella moneen  asiaan.

Muuramejoen ympäristöä yritetään kehittää ja olenkin saanut hyviä vinkkejä teiltä, joille luonto ja ympäristö ovat tärkeitä. Kokoomuksen porukalla ollaan käyty puhdistamassa luontopolun aluetta ja mietitty hyviä kehityskohteita joen ympäristöön. 

Muuramessa on useita mielenkiintoisia paikkoja, joista useat ovat maksuttomia. Useita paikkoja ja aktiviteettejä löytyv osoitteesta  https://visitmuurame.fi/.