Henkilökuva ja ajatuksia tulevasta (Sari Kaiho)

Jani Kylmälahti
13.5.2021


Henkilökuva ja ajatuksia tulevasta

Olen muuramehengen sisäistänyt luotettava ja positiivinen neljän pojan äiti.
Puhun paljon, mutta osaan myös kuunnella ja kuulla. Yrittäjänä olen ollut yli 25v.
Sairastuin 2001 vakavasti agressiiviseen syöpään. Syöpä piti otteessaan useita vuosia milloin päässä milloin luustossa. Lääkärit eivät uskoneet paranemiseen ja sain työkyvyttömyyseläkkeen. Positiivisena ja sitkeänä mietin, että pojat tarvisevat äitiä ja uskoin itse paranemiseen. Selvisin. Arvostan ja kunnioitan elämää sekä kohtelen kaikkia ihmisiä tasa-arvoisina. Pyrin aina auttamaan muita mahdollisuuksien mukaan.

Muuramessa 20 vuoden aikana olen ehtinyt olla nuorkauppakamarissa, nuorten yrittäjyystalo Innolan toiminnassa sekä 10v Muuramen Yrittäjissä. Näiden järjestöjen myötä opin tuntemaan hyvin yrittäjä- ja järjestökentän. Kunnan virkamiehet ovat järjestötoiminnan myötä myös tulleet tutuiksi. Nyt on hyvä hetki ja lähtökohta tehdä töitä Muuramen hyväksi. Olen aiemmin ollut 6v Jkl:n Maalaiskunnan valtuustossa, joten työ on tuttua.

Maailma on ollut jo pitkään muutostilassa ja siinä muutoksessa on pysyttävä mukana.
Korona on sekoittanut pakan ja on pakottanut meidät kaikki erilaiseen ajatteluun ja toimintaan. Monia yrittäjyyteen, johtajuuteen ja kehittämiseen liittyviä koulutuksia käyneenä sekä ison perheen äitinä minulla on kyky selvitä hankalistakin haasteista keksimällä uusia toimintatapoja sekä innovatiivisia ratkaisuja.

Nuoret ja ikäihmiset ovat lähellä sydäntäni. Heillä sosiaalisten kontaktien puute johtaa yksinäisyyteen ja henkisiin ongelmiin. Niihin pitää puuttua nopeasti moniammatillisen yhteistyön keinoin. Vanhusväestön kasvava määrä kunnassa pitää ottaa huomioon tulevaisuuden kaavoituksissa ja rakentamisen kehityksessä, jotta voidaan taata kaikille hyvä elämä viimeisiin hetkiin asti.

Yritykset pyörittävät taloutta ja tuovat työpaikkoja sekä rahaa kunnalle. Tärkeätä on jatkossakin taata hyvät toimintaedellytykset yrityksille, jotta yritykset pysyvät kunnassa ja uusia yrityksiä asettuu Muurameen. Yrittäjien avulla kyetään tarjoamaan toimivat ja laadukkaan palvelut kuntalaisille vauvasta vaariin.

Kunnan hyvä toiminta vaatii yhteistyötä kunnan toimijoiden, valtuuston, yrittäjien ja kuntalaisten kanssa. Yrittäjyys, yhteistyö ja yhteisöllisyys ovat sen kuuluisan muuramehengen kulmakiviä. Siinä toiminnassa haluan olla mukana ettei muuramehenki pääse hiipumaan!

Kevättä odotellen Sari