Aluevaalit

Ensimmäiset aluevaalit on käyty ja tulos on selvillä. Kokoomuksella on 11 aluevaltuutettua eri puolilta Keski-Suomea. Onnea kaikille valituille.

 

23.1.2022 oli edessämme historialliset aluevaalit. Sote-palvelut ja pelastustoimi siirtyvät kokonaisuudessaan kuntien vastuulta hyvinvointialueelle. Tämä tarkoittaa sitä, että toimintojen rahoitus tulee suoraan valtiolta ja kuntien verokertymä pienenee samassa suhteessa. Kaikki päätäntävalta yllä mainittujen toimintojen osalta siirtyy siis muodostettaville aluevaltuustoille. 

Vaalipiirinä oli koko Keski-Suomi ja Muuramen Kokoomus lähti vaaleihin kahden ehdokkaan voimin. Tavoitteenamme on ollut turvata taloudellisesti realistinen ja kustannustehokas tapa tuottaa palveluita jatkossa maakuntamme alueella. Palvelusetelien käyttöä on hyvä hieman lisätä pullonkauloissa ja ruuhkahuipuissa, mutta varsinaisia laajoja ulkoistamisia emme kannata. Palveluverkosto tulee olemaan avainasemassa toiminnan mielekkääntoteuttamisen kannalta kaikilla kolmella osa-alueela ja tämän suunnitteluun kannattaa käyttää alkuvaiheessa energiaa